maanantai 3. syyskuuta 2012

Maastricht University

Noniin, ekasta varsinaisesta koulupäivästä on selvitty! Tai ei se nyt kokonainen päivä ollu, vain kahen tunnin tutorial-sessio. Täällä opiskelu on muuten hyvin erilaista verrattuna Suomeen ja meidän yliopistoon. Itse opiskelen täällä siis kauppatieteitä, tiedekuntana School of Business and Economics (SBE). Opetus pohjautuu Problem Based Learning-metodiin. Kurssit muodostuu luennoista ja tutoriaaleista, joissa tätä PBL:ää harjotetaan. PBL on siis käytännössä sitä, että opiskeltavista asioista käydään keskustelua pienissä ryhmissä. Ryhmällä on aina leaderi, joka ohjaa keskustelua ja sihteeri, joka tekee muistiinpanoja. Ens viikolla onkin sitten mun vuoro toimia mun ryhmän leaderina, saa nähä miten käy... Kurssin arvosanassa otetaan myös huomioon se, miten hyvin osallistuu keskusteluun näissä tutoriaaleissa. Eli tuppisuuna ei voi koko ajan istua, jos haluaa päästä läpi! Ja töitä pitää täällä tehä sata kertaa enemmän. Mun kurssilla esimerkiksi joka viikko pitää lukea reippaasti yli sata sivua ja valmistautua seuraavan kerran keskusteluun. Lisäksi kurssiin kuuluu ryhmäessee, joka pitää sitten vielä esitellä muille ryhmäläisille. Ja sitten on tietty tentti. Mulla kuitenkin on vaan yksi kurssi tässä jaksossa, joten ehkä selviän! :)

Tässä nyt muutama kuva yliopistosta!





SBE








Rakennuksena yliopisto on kyllä tosi hieno! Sisätilatkin on ihan uuden ja siistin näkösiä. Ihan vielä en ole tajunnut logiikkaa luokkahuoneiden sijainnista... Tänäänki sain tehä parit ekstrakierrokset portaissa ennen kun löysin perille. Mutta kaiken kaikkiaan hyvä fiilis on kyllä jäänyt yliopistosta! Hitusen vielä arveluttaa vaan tuo kurssien vaikeus... :)






2 kommenttia:

  1. Hei hikke, hyvin sä siellä koulussa pärjäät! 8) Ei saa turhaan stressata. Mut tuo 100 sivun pänttääminen joka viikko kuulostaa kyllä aika ilkeeltä. Tsemppiä siihen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisäinen stressaajani on jo päässy vähän valloilleen, mutta ehkä kun tähän työmäärään tottuu, se alkaa sujua. Tai ehkä ton stressaajan sijaan pitäs kaivaa se nörde esiin! Kiitti tsempeistä! :)

      Poista