torstai 4. lokakuuta 2012

Discover Holland Weekend

Huh heijaa, kun aika menee nopeesti. Nyt on jo lokakuu! Ihan omituista. Tää viikkokin on hujahtanut jo puoleen väliin, enkä ole edes tänne ehtinyt kirjotella. Mutta nyt, täältä pesee, nimittäin kertomus viikonlopun reissusta! :) Osallistuin ESN Maastrichtin järjestämälle viikonloppureissulle, jossa kierrettiin kuusi kaupunkia ympäri Hollantia. Ihan hurjan hauska, vaikkakin vähän uuvuttava, reissu oli!!

Matkaan lähdettiin lauantaiaamusta kello 7.30. Koko reilu 50 hengen vaihtariporukka tuntui olevan unen tarpeessa ja moni odottikin pääsevänsä bussissa jatkamaan unia. Koko matkan ajan kuitenkin oli voimassa sääntö, joka varmisti sen ettei bussissa nukuttu :) Hyvä fiilis alkoi nousta jo ensi kilometreillä! Ensimmäisenä kohteena oli Utrecht, jossa käytiin katsastamassa kuuluisan korkea kirkontorni. Tai jotain sellasta. Ylös ei päästy kuitenkaan kiipeämään, sillä siellä oli meneillään häät. Utrecht vaikutti oikein kivalta ja aika tyypilliseltä hollantilaiselta kaupungilta. Käytiin myös veneretkellä, joka kierteli pitkin kaupungin kanaaleja. Oli oikein mukavaa :) Täällä napattiin myös vähän lounasta ja kahviteltiin, jonka jälkeen siirryttiin taas takaisin bilebussiin!


Tässä se korkea kirkontorni.


































Kukkia sai halvalla!

 
Lounaaksi piti maistaa kuuluisaa italialaista leipää, tai mitä lie. En muista nimeä.







Seuraava etappi oli sitten Den Haag, The Hague, tai suomalaisittain ehkä ihan vaan Haak. Siellä sitten käytiin pikaista vauhtia kiertämässä päänähtävyydet Peace Palacesta Kuningattaren työskentelytiloihin ja parlamenttirakennuksiin. Massiivisia ja vaikuttaviahan nämä kaikki rakennukset olivat. Aina ja ikuisesti vaan ihmettelen, miten joku ne silloin entisaikoina on jaksanut kyhätä kasaan!


Peace Palace



 




Kivaahan siellä oli!


Lauantaipäivän viimeinen kohde oli Rotterdam, jossa meillä oli hostelli odottamassa. Tämä kaupunki osottautuikin todella erilaiseksi. Rotterdam on täynnä mitä erilaisimpia, kummallisimpia ja modernimpia rakennuksia! Mihin tahansa katsoi, näki jotain hyvin erilaista eikä juuri lainkaan sitä perinteistä hollantilaista arkkitehtuuria. Meidän hostellikin, joka muuten oli tosi siisti ja mukava, sijaitsi kummallisissa kuutioissa.  Täällä syötiin illallinen ja suunnattiin paikalliseen yökerhoon, jossa tanssittiin jalat kipeiksi pikku tunneille asti. Oli TOSI hauskaa! :)


Rotterdamissa oli myös iso satama


Siellä sitä yhdessä noista kuutioista nukuttiin.




Erasmus-silta

Sunnuntaiaamuna väsytti. Aamupalalle riennettiin jo 8.30 ja siitä sitten taas bussiin möllöttämään. Päivän ensimmäinen kohde oli Kinderdijkin pieni kylä, jossa päästiin näkemään tuulimyllyjä!! Tämä oli se mitä ehkä eniten koko reissulta odotin. Mikä sen hollantilaisempaa voi olla, kun tuulimyllyt :) Ja ilma oli mitä ihanin, joten ihan onnessani olin!



Lempparikuva reissulta! :)








Lopuksi päätin vielä istahtaa puukenkään.

Tuulimyllyjen ihastelun jälkeen matka jatkui meren rannalle, Volendamiin. Kyseessä on melko pieni kaupunki, joka on tunnettu mm. juustomarkkinoistaan. Sunnuntai kun oli, markkinoita ei näkynyt. Mutta sen sijaan päästin kokemaan, miltä tuntuu perinteiset hollantilaiset vaatteet! Koko porukka puettiin näihin hauskoihin vaatteisiin :) Tämän jälkeen lounastettiin ja sain lokin kakat niskaani. Tästä epämiellyttävästä tapahtumasta huolimatta oli ihana nautiskella auringosta ja merestä!




Rannalla sijaitsevat talot olivat kaikki erittäin siistejä.


Muutenkin koko kaupunki oli erittäin idyllinen.


Uudet lempparikenkäni




Kuvausrekvisiittana oli juustoja ja kalaa


Ja tässä vielä kaikki hyvin...


Viimeisenä kohteena reissullamme oli Haarlem, jossa oli tarkoitus illallistaa ennen kolmen tunnin mittaista bussimatkaa takaisin kotiin Maastrichtiin. Kierrettiin myös hieman kaupungin keskustaa, mutta sen verran väsynyt joukko oli, että suunnattiin pikaisesti syömään. Kun vatsat oli täytetty, hypättiin takaisin bilebussiin, joka kylläkin oli loppumatkasta hyvinkin hiljainen :)








Kaiken kaikkiaan reissu oli mitä mahtavin! Vaikka visiitit kaupungeissa jäi välillä hieman lyhyeen, sai kaikista kuitenkin hyvän ensivaikutelman, jonka perusteella voi sitten harkita uudelleen matkustamista. Tällaista reissua voisin suositella kaikille :)
Kuvia taisi nyt tulla enemmän kuin riittävästi, mutta parhaimman käsityksen siitä, mitä itse koin viikonloppuna, saa juuri noista kuvista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti