maanantai 8. lokakuuta 2012

Kyllä täällä opiskellaankin!

Eräs nimeltä mainitsematon isäni tässä menneenä päivänä kyseli, että opiskellaankos siellä ollenkaan, kun blogi on täynnä juttuja kaikesta muusta. No kyllä täällä opiskellaankin, ja oikein riittävästi! Kerronpa teille nyt vähän miten tämä koulu ja opiskelut täällä sujuu :)

Tässä ensimmäisessä jaksossa suoritan kurssia nimeltä "Management and Organization of Asian Enterprises", jossa luetaan paljon erilaisia artikkeleita ja kurssikirjaa aiheesta. Kurssi on oikeastaan aika mielenkiintoinen ja valitsinkin sen siksi, että aasialaisten kanssa toimeen tuleminen yritysmaailmassa vaatii vähän erilaista tietoa ja taitoa kuin ainoastaan länsimaalaisten kanssa toimiessa. Kurssilla ollaan käsitelty muun muassa sitä minkälaisia johtamismalleja, neuvottelutekniikoita ja henkilöstöjohtamista Aasiassa käytetään ja kuinka vahvasti kulttuuri vaikuttaa tähän kaikkeen. On ollut jopa yllättävää huomata, miten erilaiset käsitykset samoista asioista todella voivat erilaisten kulttuurien välillä olla. Luettavaa tällä kurssilla on ollut tosi paljon, ainakin mun mielestä. Joka viikolle ollaan luettu 100-150 sivua ja yritetty sieltä poimia tärkeimpiä asioita. Vähän hirvittää miten nämä kaikki (ainakin melkein kaikki) luetut sivut pitäisi muistaa tentissä. Joka muuten on tasan kahden viikon päästä!!
Kurssi on siis koostunut niistä tutoriaaleista, jotka mulla on maanantaiaamuisin ja luennoista, jotka on keskiviikkoaamuisin. Lukujärjestyksen puolesta tämä jakso on ollut mukava :) Jokaviikkoisten tutoriaali-tehtävien lisäksi tällä kurssilla tehtiin ryhmäessee. Siitä ollaan nyt raakaversio kirjoitettu ja ensi maanantaiksi pitäisi hioa vielä esitelmä aiheesta kuntoon. Lopullinen palautus esseellä on ensi viikon keskiviikkona. Mulle sattui aika kiva ryhmä, jonka kanssa ollaan hyvin sujuvasti työskennelty. Tämä essee on 40% kurssin arvosanasta ja tentti 40%, jonka lisäksi aktiivisuus tutoriaaleissa vaikuttaa sen loput 20%.
Ensi jaksossa mulla odottaa sitten kurssi "Global Supply Chain Management", joka kuuleman mukaan on aika kiva kurssi :)

Tältä se suunnilleen näyttää kun ahkerasti opiskelen! (tämä tilanne tosin on lavastettu)



Vaikka tätä lukemista täällä tuntuu olevan enemmän kuin meillä Jyväskylässä, en ole silti kokenut että sitä olisi ihan liikaa. Ei siis kannata säikähtää tätä opiskelun määrää ja erilaisuutta, jos harkitsee tänne vaihtoon tuloa! Kaiken kaikkiaan olen ollut kurssiini ihan tyytyväinen ja kouluun kokonaisuudessaan myös. Tietysti se on paljon myös kiinni siitä, mitä kursseja valitsee, muutamia kauhutarinoita olen kavereilta nimittäin kuullut :) Mutta silti, suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Ihana tuttu penaali ja värikkäät yliviivaukset. Toivottavasti papereiden reunoista löytyy myös tärkeitä muistiinpanoja chewingiin ja susan boyleen liityen ;) Mulla on "ikävä" meidän tenttipänttäyksiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on "ikävä" meijän yhteisiä pänttäyksiä! Täällä noi artikkelit on ihan tylsiä, ei esimerkkejä susan boylesta eikä oikein muutakaan mikä antais aihetta tärkeisiin muistiinpanoihin.. täällä tää chewing on vähän kuivaa.

      Poista